Presentació del llibre “Comarques oblidades” de Carles Gascón

Presentacions de llibres

Dissabte dia 5 de juny, a les 20:15h, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, el Grup de Recerca de Cerdanya i l’editorial alturgellenca Salòria van organitzar la presentació del llibre “Comarques oblidades”, de l’historiador Carles Gascón.

El llibre tracta de la visió que tenia Josep Zulueta, fundador de la cooperativa Cadí de la Seu, de les comarques pirinenques de la Cerdanya i l’Alt Urgell a finals del segle XIX i a començament del segle XX, que es troba recollida en un seguit d’articles que va publicar al diari “LA VANGUARDIA”.

Carles Gascón és historiador i està especialitzat en l’època medieval, tot i que també toca altres períodes de la història pirinenca. Ha publicat Càtars al Pirineu català (2003) i, junt amb la Teresa Font Juanati, Els retaules gòtics de la vall de la Vansa i Tuixén (2006), així com nombrosos articles en publicacions catalanes i estrangeres. Després Actualment exerceix de tècnic de patrimoni al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

L'autor, Carles Gascón, durant la presentació del llibre

La presentació va constar amb la participació de l’historiador Alfred Pérez-Bastardas, que va glossar la trajectòria política de Zulueta i, a continuació, en Carles Gascón va explicar el contingut del seu llibre.

Escriu el teu comentari