Celebrem, un any més, les Jornades Europees del Patrimoni

Jornades divulgatives Sortides

Amb ocasió de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, el passat cap de setmana del 29 i 30 de setembre, el Grup de Recerca de Cerdanya organitzà un conjunt d’activitats per posar en coneixement el ric patrimoni de la nostra comarca.

La primera conferència: “El bosc de Cerdanya. Patrimoni de moltes generacions de cerdans”, va anar a càrrec del reconegut enginyer i gestor forestal Paco Cano, que va explicar com han anat evolucionant els boscos cerdans al llarg del temps, quina és la seva importància patrimonial i quin és el futur previsible que els espera.

Paco Cano en un moment de la seva conferència sobre els boscos

La segona conferència, “Els conjunts pictòrics de Santa Maria de Mosoll”, va anar a càrrec de les historiadores de l’art Eva Bras i Sílvia Torres, que van explicar quins elements formen les restes pictòriques conservades de l’església de Santa Maria de Mosoll, així com del frontal de l’altar.

Sílvia Torres i Eva Bras en un moment de la conferència

Finalment, la tercera conferència, “Resseguint la nostra història més antiga. Panorama del patrimoni arqueològic a Cerdanya”, a càrrec de l’historiador Xavier Oller, va tractar sobre les principals mostres de patrimoni arqueològic d’època prehistòrica i antiga a la comarca, així com de diferents projectes de futur relacionats amb aquestes.

Xavier Oller va repassar les principals mostres arqueològiques

L’endemà, es va fer una sortida patrimonial per la comarca, guiada per l’historiador i director del Museu Cerdà Oriol Mercadal i pel president del Grup de Recerca de Cerdanya Enric Quílez. Es va visitar el pont gòtic i l’ermita de Sant Martí d’Aravó, l’ermita del Remei (Bolvir), les restes arqueològiques del Castellot, a la Corona de Bolvir, i el jaciment arqueològic de Montlleó, al municipi de Prats i Sansor.

Detall de la sortida al jaciment del Castellot de Bolvir