Les jornades del Patrimoni, tot un èxit

Jornades divulgatives Sortides
Visita a l'església romànica d'Olopte durant la sortida de diumenge

Coincidint amb les Jornades del Patrimoni a nivell nacional, el Grup de Recerca de Cerdanya ha organitzat un seguit d’actes per al proper cap de setmana, dies 25 i 26 de setembre, essent enguany la segona edició en que hi participem.

Dissabte, 25 de setembre, pel matí, dins del marc de les Jornades Europees de Divulgació del Patrimoni, va tenir lloc una sortida per conèixer els monuments megalítics de la Cerdanya. Hi van participar unes 30 persones i vam visitar el menhir d’Eina, la Pedra Dreta de Llívia, el dolmen de Brangolí i el menhir d’Isòvol.

Dissabte, 25 de setembre, per la tarda, unes 45 persones van assistir a la conferència de l’arqueòleg Jordi Campillo titulada: “L’espoli patrimonial a la Cerdanya”, on es va explicar quin ha estat l’espoli sofert per la comarca des de començaments del segle XX, amb imatges i explicacions. L’acte es va cloure amb abundants preguntes del públic sobre aquesta temàtica.

Diumenge, 26 de setembre, pel matí, unes 25 persones van participar de la sortida per anar a veure esglésies romàniques de la Cerdanya. Concretament es varen visitar les esglésies de Sant Fructuós de Llo, Sant Martí d’Hix, Sant Esteve de Guils, Santa Eugènia de Saga, Santa Maria d’All i Sant Pere d’Olopte. Les esglésies es van triar per l’espectacularitat de la por

talada i pel seu bon estat de conservació.

El grup de la visita guiada de diumenge a l'església romànica d'Hix.
El grup de la visita guiada de diumenge a l'església romànica d'Hix

Escriu el teu comentari