La Nit d’Ànimes es consolida en la seva segona edició

Tradicions

Nit Ànimes

El Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) té com una de les seves finalitats, la recuperació de tradicions etnològiques pròpies dels Països Catalans, especialment del Pirineu i de la Cerdanya, que és la seva principal àrea d’actuació.

Enguany, el GRC ha organitzat la segona edició de la recuperació d’una tradició catalana antigament molt celebrada com és la Nit d’Ànimes. Si bé estrictament la Nit d’Ànimes correspondria a la nit de l’1 de novembre, el pas dels temps ha desplaçat la major part de les celebracions d’aquest caràcter a la nit anterior, en la forma americanitzada d’aquesta festa anomenada Halloween.

Nit d'ànimesDiumenge, dia 31 d’octubre, a partir de les 19,00h, una rua formada pels Espantanens, els acompanyants i els tambors va desfilar pels carrers i places de Puigcerdà, repartint dolços. Els Espantanens han estat els originaris de Cerdanya i la seva immediata àrea d’influència, com els ja presents l’any passat: el Rosegacebes (del Vilar d’Urtx), la Nit (de Meranges), en Papassa (d’Urús i de Bellver); i els nous espantanens recuperats enguany: en Camunyes, en Jan del Gel (Vall de Ribes), en Banya Verda i la Mort.

nit d'ànimesÉs previst de recuperar en anys propers més personatges i fer la rua encara més llarga. La desfilada, seguida de manera multitudinària per la població de Puigcerdà i molts turistes de fora, aplegà unes 2.500 persones pels carrers més cèntrics de la Vila.

Escriu el teu comentari