Tercera edició de la Nit d’Ànimes

Tradicions

El Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) té com una de les seves finalitats, la recuperació de tradicions etnològiques pròpies dels Països Catalans, especialment del Pirineu i de la Cerdanya, que és la seva principal àrea d’actuació.

Enguany, el GRC ha organitzat la tercera edició de la recuperació d’una tradició catalana antigament molt celebrada com és la Nit d’Ànimes. Si bé estrictament la Nit d’Ànimes correspondria a la nit de l’1 de novembre, el pas dels temps ha desplaçat la major part de les celebracions d’aquest caràcter a la nit anterior, en la forma americanitzada d’aquesta festa anomenada Halloween.

Dilluns, dia 31 d’octubre al vespre, una rua formada pels Espantanens, els acompanyants i els tambors va desfilar pels carrers i places de Puigcerdà, repartint caramels. Els Espantanens són els originaris de Cerdanya i la seva immediata àrea d’influència, com els ja presents l’any passat: el Rosegacebes (del Vilar d’Urtx), la Nit (de Meranges), en Papassa (d’Urús i de Bellver), en Camunyes, en Jan del Gel (Vall de Ribes), en Banya Verda i la Mort; i els nous espantanens recuperats enguany: la Moixina i la Fou.

L’activitat enguany es va sumar a la fira que organitza l’Ajuntament de Puigcerdà en les mateixes dates.

Els espantanens participants a la Nit d’Ànimes enguany

 

Escriu el teu comentari