El Certamen Internacional de Curtmetratges de Cerdanya celebrarà la segona edició a Puigcerdà

CICC 2011

El Grup de Recerca de Cerdanya és una associació sense ànim de lucre que organitza activitats culturals i científiques gratuïtes i obertes a tothom principalment en l’àmbit natural de la comarca de la Cerdanya.

Enguany pel cap de setmana del 21, 22 i 23 d’octubre se celebrarà la segona edició del Certamen Internacional de Curtmetratges de Cerdanya, dins les instal·lacions del Museu Cerdà de Puigcerdà , que té com a objectius principals la promoció turística de la comarca a un públic nou, la promoció de joves talents del gènere cinematogràfic i la projecció de la comarca de Cerdanya com a plató cinematogràfic i marc de referència en el nou cinema del nostre petit país. L’activitat finalment assoleix un pressupost de 1.800€, molt lluny del pressupost inicial de 5.500€, només compta amb la subvenció pública de l’Ajuntament de Puigcerdà (22,2%) i es finança a través de les quotes dels nostres associats (27,8%), patrocinadors privats (45%), Socis Protectors (5%) i l’habitual cessió de la Sala de Convencions del Museu Cerdà. La Junta Directiva del Grup de Recerca de Cerdanya ha trobat convenient fer l’esforç de reformular de dalt a baix el projecte del certamen per tal d’adaptar-lo a les noves expectatives i assegurar-ne la viabilitat malgrat la manca de suport generalitzada de les principals entitats, públiques i privades, de la comarca. Des de la nostra entitat desitgem guanyar-nos el seu suport i confiança en properes edicions del festival.

L’activitat continua centrada en els joves realitzadors, entre 18 i 35 anys, que produeixin curtmetratges (de menys de 20 minuts de durada, crèdits inclosos), en qualsevol llengua (sempre que incloguin subtítols en català o castellà). També com a fet diferenciador dins del sector, s’obre el concurs a tots els actors i actrius que apareguin en els diferents films. Es seleccionaran dues seccions: els 15 millors curtmetratges escollits pel jurat formaran part de la Secció Oficial del concurs, que es projectarà a Puigcerdà el dissabte 22 d’octubre en doble sessió; la Secció Especial agruparà 8 curtmetratges que triï el jurat que, per la seva qualitat, es mereixin una menció dins del certamen, i es projectarà com a presentació del festival el divendres 21 d’octubre al vespre.

A fi i efecte de donar una petita ajuda i un marc idoni de projecció mediàtica, l’organització ha decidit d’atorgar els següents premis:

 • Millor curtmetratge: 500 euros i trofeu commemoratiu.
 • Primer Finalista: Trofeu commemoratiu.
 • Segon Finalista: Trofeu commemoratiu.
 • Millor curtmetratge en català: Trofeu commemoratiu.
 • Millor curtmetratge Premi del jurat: 100 euros i trofeu commemoratiu.
 • Millor actor: Trofeu commemoratiu
 • Millor actriu: Trofeu commemoratiu

El públic assistent a cada sessió votarà in situ els diferents premis (tret del premi del Jurat) entre tots els curtmetratges que pertanyin a la Secció Oficial mitjançant una graella preparada a tal efecte.

El disseny i la producció dels diferents trofeus va a càrrec del Sr. Albert Tapias, reconegut artista i escultor en forja de Puigcerdà. L’organització agraeix molt especialment la deferència de poder comptar amb aquest trofeu fabricat artesanalment i únic en el panorama nacional. La Gala d’entrega de Premis es posposa fins el mes de desembre.

Enguany, i com a novetat, s’han programat dos tallers completament gratuïts destinats al públic en general sobre el món del curtmetratge i la interpretació.

 • Taller d’interpretació teatral i cinematogràfica, amb Salva Martos Cortés, director de cinema i llicenciat en art dramàtic. Destinat a actors amateurs o aspirants d’actor, sense límit d’edat, no cal formació prèvia. Dues sessions dissabte matí (10-13h) i tarda(16-18h) i una diumenge al matí (10-13h). PLACES LIMITADES. Inscripció gratuïta a info@recercacerdanya.org segons rigorós ordre de recepció.
 • Taller d’iniciació al món del curtmetratge. Aprendre a valorar un curtmetratge, amb César Carrasco Candilejo, director de curtmetratges, productor, actor i llicenciat en art dramàtic. Destinat al públic en general, es donaran unes nocions per aprendre a valorar els diversos aspectes que conformen un curtmetratge per tal de valorar-lo amb un criteri format. Una única sessió dissabte al matí (10-14h). PLACES LIMITADES. Inscripció gratuïta a info@recercacerdanya.org segons rigorós ordre de recepció.

Les sessions de projecció tenen l’entrada lliure i gratuïta. Es poden reservar les localitats per les tres sessions a info@recercacerdanya.org fins el dia 15 d’octubre. Les sessions són les següents:

 • Divendres 21 d’octubre
  • A les 21,45 h.
   Presentació del Certamen i les activitats adjacents.
  • A les 22 h.
   Primera sessió de projecció d’una hora de durada. Secció Especial.
  • Dissabte 22 d’octubre
   • A les 18 h.
    Segona sessió de projecció d’una hora i mitja de durada. Secció Oficial
   • A les 21,30 h.
    Tercera sessió de projecció d’una hora i quart de durada. Secció Oficial.
   • A les 22,45 h.

Recompte de vots i  projecció del curtmetratge guanyador.

Tota la informació actualitzada es publicarà via la nostra web: www.recercacerdanya.org/cicc2011

Més informació: info@recercacerdanya.org

RECORDEM QUE TOTES LES ACTIVITATS QUE ORGANITZA EL GRUP DE RECERCA DE CERDANYA SÓN GRATUÏTES, SENSE ÀNIM DE LUCRE I OBERTES A TOTHOM.

Fes-te soci protector i patrocina’ns!

 

El Grup de Recerca de Cerdanya és una associació sense ànim de lucre que organitza activitats culturals i científiques gratuïtes i obertes a tothom principalment en l’àmbit natural de la comarca de la Cerdanya. Col·labora amb nosaltres perquè puguem seguir desenvolupant la nostra tasca.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres a: grup@recercacerdanya.org o fer l’aportació que creguis oportuna al següent número de compte:

ASSOCIACIÓ GRUP DE RECERCA DE CERDANYA 2100-0054-03-0200442194

Escriu el teu comentari