Joan Turu

El GRC rebutja frontalment la sentència contra els presos polítics

Altres Notícies

El Grup de Recerca de Cerdanya mostra el seu frontal i rotund rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que condemna els presos polítics a 100 anys de presó. Des de la nostra entitat, dedicada al foment de la cultura i la ciència a la nostra comarca, no podem acceptar aquest atac dramàtic a les llibertats i els drets més fonamentals. Ens mostrem contraris a la judicialització d’un conflicte eminentment polític i molt menys que aquest serveixi d’excusa per intentar retallar-nos a la societat civil drets com els de manifestació, llibertat d’expressió i llibertat de pensament.

És per això que, segons les nostres més genuïnes conviccions democràtiques, considerem l’absolució com l’única sentència admissible en aquest judici farsa basat en el frau de l’ordenament jurídic vigent teòric i la vulneració sistemàtica dels drets fonamentals dels propis processats. Creiem que els presos polítics han d’estar en llibertat i que aquesta sentència és un escarment.

Des del GRC també volem manifestar tot el suport i solidaritat amb els condemnats i les seves famílies, els principals damnificats.

Finalment, animem a tothom a sortir al carrer, de manera cívica i pacífica, per defensar els nostres drets i llibertats com a individus i com a societat.

Joan Turu