El Grup de Recerca de Cerdanya es consolida aquest estiu

Altres Notícies

El Grup de Recerca de Cerdanya, seguint fil per randa el programa temàtic endegat per aquest any 2009,  ha organitzat durant els mesos de juliol i agost un total de 8 activitats culturals d’índole diversa amb una excel·lent presència de públic, posicionant-nos com l’entitat cultural i sense ànim de lucre  de referència aquest estiu. Més de 430 persones han participat en les 3 conferències (245), 1 taula rodona (35), 1 sortida astronòmica (55), 1 sortida patrimonial (20), 1 sortida floral (11) i la trobada de poesia d’estiu (70) que s’han organitzat a la Cerdanya entre finals de juliol i el mes d’agost i el nostre portal web www.recercacerdanya.org ha rebut més de 1000 visites, a una mitjana de 550 per mes.

Des de l’associació valorem molt positivament la resposta social als nostres actes així com la repercussió d’aquests més enllà de l’entorn local i comarcal. La notorietat assolida i la sensació d’un públic satisfet, així com també d’haver-nos fet un lloc en el panorama cultural cerdà, ens motiva a seguir treballant, conjuntament amb els nostres col·laboradors (l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Puigcerdà, l’Ajuntament de Llívia, el Museu Cerdà, Serveis i Distribució, Campus Cerdanya i Aigua Vilas del Turbón), amb il·lusió en un programa cultural d’ampli espectre, ambiciós, totalment gratuït i sense ànim de lucre sense precedents a la comarca, que ompli l’apetit cultural i formatiu tant dels cerdans com dels que ens visiten.

Així doncs, els propers quatre mesos vindran replets d’activitats amb el segell del Grup de Recerca de Cerdanya, destacant un mes d’octubre frenètic (9 activitats) amb conferències, exposicions, trobades micològiques, taules rodones i col·loquis, sortides patrimonials, setmana de la ciència, trobada de poesia d’hivern, número 2 de la revista electrònica gratuïta Ker, etc., que serà la gran aposta per la temporada de tardor. Aquesta l’encetarem a mitjans de setembre amb els actes de celebració del X aniversari de les excavacions de Montlleó (a Prats i Sansor) amb una conferència al Museu Cerdà i una visita guiada al jaciment del Coll de Saig. En total seran més de 20 activitats a una mitjana de 5 per mes.

Finalment, des del Grup de Recerca de Cerdanya donem les gràcies als ponents, músics, rapsodes, guies i professionals de la informació que han fet possible, amb el seu altruisme, la gratuïtat i plena funcionalitat d’aquestes activitats.

Escriu el teu comentari