Cororavirus 28D 2021

Experts del GRC seqüencien la nova variant “Rambo” del coronavirus

Altres Notícies

Un grup d’experts del GRC ha aconseguit seqüenciar una nova variant de coronavirus contra la qual les actuals vacunes tindrien una molt baixa efectivitat.

Aquesta variant s’anomenaria Pi, que és la lletra de l’alfabet grec que va després de l’Òmicron. Casualment els laboratoris del GRC on s’ha fet la troballa es troben a la localitat cerdana de Pi. Per això, en honor al seu il·lustre veí, s’ha sol·licitat a l’OMS que aquesta variant dugui el nom de Rambo de la Cerdanya o, si no, Ramonet, enlloc de la lletra grega pi, que ja té prou protagonisme en les matemàtiques.

Segons sembla, la variant Rambo és altament contagiosa i destaca per dos símptomes clau: calvície i alta activitat cultural. Per això el comitè d’experts de la Generalitat ha recomanat al govern que ordeni quarentenes de 3,141592 dies a tothom que sigui contacte estret d’un calb o d’algú a qui li agradi la poesia. No es descarten més mesures de contrastada efectivitat com el toc de queda durant les hores senars, aforaments limitats al 3% i l’ús del garrot vil.

Piñeira rep la vacuna
Els socis més joves del GRC rebran una dosi de la vacuna en fase experimental

Afortunadament els mateixos experts han trobat una vacuna, que es començarà a inocular en fase de proves als membres més joves de l’associació. Si aquests sobreviuen o els creix el cabell es faran els tràmits corresponents per a poder-la posar a la resta de la població.

Experts descobridors de la variant
Els tres experts descobridors de la variant i de la vacuna