Esteve Sais

Maria Rosés guanya el concurs fotogràfic de flora Esteve Sais – Vila de Llívia

Premi Esteve Sais

Dimecres, dia 15 d’agost, a les 17:30 hores, al Poliesportiu de Llívia i dins del marc del Concurs de Rams de Flors, va tenir lloc també el lliurament de premis del III Concurs de Fotografia de flora Esteve Sais – Vila de Llívia.

Els guanyadors varen ser:

  • 3r premi, dotat amb 50 euros, a Salvador Orriols, per la flor Ajuga pyramidalis.
  • 2n premi, dotat amb 100 euros, a Victòria de Caralt, per la flor Trifolium rubens.
  • 1r premi, dotat amb 150 euros, a Maria Rosés, per la flor Ophrys apifera.

Els premis els finança l’Ajuntament de Llívia i el concurs és organitzat en col·laboració amb el Grup de Recerca de Cerdanya.

El juny de l’any 2015 va morir el nostre company Esteve Sais, un berguedà aficionat a la botànica, col·laborador de diverses entitats florístiques, com eFlora o l’Associació d’Orquidologia de Catalunya i que ens acompanyava en moltes sortides florals per la Cerdanya i pel Capcir, a la recerca de noves espècies de flors, per poder-les fotografiar.

Precisament, en una sortida cercant flora, que feia pel Berguedà va tenir la mala sort de patir un accident que li va costar la vida per desgràcia de tots nosaltres.

Després de demanar permís a la família, i pensant en el magnífic entorn del Concurs de Rams de Flors de Llívia, vam parlar amb l’Ajuntament de Llívia per tal d’instituir un concurs de fotografia de flora a la seva memòria, que aquest any arriba a la seva tercera edició.

Esteve Sais
Esteve Sais (Foto: Ferran J. Lloret)