Premis Sebastià Bosom i Josep Egozcue 2019

Enric Subirats i Cristina Bautista, els nous Premis Josep Egozcue i Sebastià Bosom

Premi Josep Egozcue Premi Sebastià Bosom

Com cada any, a principis de setembre ha tingut lloc el sopar de gala del Grup de Recerca de Cerdanya a l’Hotel Muntanya del Cerdanya EcoResort de Prullans, en què es fa el lliurament dels premis Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà i Josep Egozcue-Vila de Puigcerdà.

Premis Sebastià Bosom i Josep Egozcue 2019
Els guanyadors, Cristina Bautista i Enric Subirats, al costat de l’alcalde de Puigcerdà i el president del GRC (foto: Francesc Esteban)

El Premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà, que reconeix el millor treball de recerca de Batxillerat, en català, sobre algun aspecte relacionat amb la Cerdanya, a fi d’estimular la recerca en aquest camp, va ser per a Cristina Bautista i Gómez, de Puigcerdà, pel seu treball “Estudi de la séquia de Puigcerdà”. El premi està dotat amb 500 euros, un lot de llibres de Cerdanya i trofeu commemoratiu, obra de l’artista local Albert Tàpias.

El guardó Josep Egozcue-Vila de Puigcerdà, que premia una trajectòria vital d’una persona dedicada a la investigació d’alguna temàtica relacionada amb la Cerdanya, ha estat per al Dr. Enric Subirats i Bayego pels seus estudis sobre Medicina de muntanya.

El Jurat dels premis es va reunir el passat dia 12 d’agost i var estar format per Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, Àlex Rubio, regidor de Cultura de Puigcerdà, Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya, Erola Simon, cap de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, i Francesc Esteban, secretari del GRC, que actuà com a Secretari del Jurat.