Guardonats amb els premis Sebastià Bosom, Josep Egozcue i Josep Maria Martí - Vila de Puigcerdà 2022

Lliurament dels premis Sebastià Bosom, Josep Egozcue i Josep Maria Martí – Vila de Puigcerdà 2022

Premi Josep Egozcue Premi Josep Maria Martí Premi Sebastià Bosom

Aquest dijous, primer de setembre, va tenir lloc a l’Ecoresort de Prullans (Hotel Muntanya) el sopar anual del Grup de Recerca de Cerdanya, on es varen lliurar diferents guardons, com són:

El premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà, al millor treball de recerca de Batxillerat sobre algun tema relacionat amb Cerdanya. La guanyadora ha estat l’Anna Esteve i Gallifa, amb un treball titulat: “Cada gota compta! Estudi de l’eficiència del reg a la Cerdanya” i va percebre un trofeu commemoratiu i una dotació econòmica de 600 euros. L’accèssit ha estat concedit a l’Anna Marginet i Creus, per un treball titulat: “Dels indrets al més enllà. La vinya a la Cerdanya. Tot un enigma a descobrir”, i va percebre un trofeu commemoratiu i una dotació econòmica de 300 euros.

Premi Sebastià Bosom 2022 - Anna
Anna Esteve, guanyadora del premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà 2022 (foto: Gael Piguillem)

 

Premi Sebastià Bosom 2022 - Anna
Anna Marginet, accèssit del premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà 2022 (foto: Gael Piguillem)

El premi Josep Egozcue – Vila de Puigcerdà, a la trajectòria investigadora relacionada amb Cerdanya, ha estat concedit al doctor Josep Padró i Parcerisa, pels seus treballs pioners en arqueologia romana a Llívia, pels diversos treballs d’arqueologia prehistòrica a la Cerdanya i per la creació dels Col·loquis Internacionals d’Arqueologia de Puigcerdà i va percebre un trofeu commemoratiu.

Premi Josep Egozcue 2022 - Josep Padró
Josep Padró, Premi Josep Egozcue-Vila de Puigcerdà 2022, amb Àlex Rubio, regidor de cultura de l’Ajuntament de Puigcerdà, Enric Quílez, president del GRC, i Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà (foto: Gael Piguillem)

El premi Josep Maria Martí – Vila de Puigcerdà, de nova creació, es concedeix a la persona amb una trajectòria humanística relacionada amb Cerdanya i va recaure en el Xavier Piguillem i Sánchez, especialment per la seva tasca en el món del teatre amateur i per la seva difusió també al llarg de tot Catalunya.

Premi Josep Maria Martí 2021 - Xavier Piguillem
Xavier Piguillem, Premi Josep Maria Martí-Vila de Puigcerdà 2022, amb Àlex Rubio, regidor de cultura de l’Ajuntament de Puigcerdà, Enric Quílez, president del GRC, i Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà (foto: Gael Piguillem)

El lliurament de premis va tenir lloc al restaurant de l’Ecoresort de Prullans, amb assistència variada d’autoritats, familiars dels premiats i gent del món de la Cultura, l’Ensenyament i la Comunicació comarcal.