Portada de la revista Ker

Divuitè número de la revista Ker

Revista científica Ker

Portada revista Ker 18Arriba el número 18 de la revista científica Ker, ben carregat d’articles sobre la Cerdanya i el Pirineu.

Començarem per una excel·lent explicació del llac miocènic de la Batllia de Cerdanya, amb els seus fòssils i minerals, així com de l’antiga zona d’aiguamolls, que ocupa avui Prats i Sansor.

Seguirem, amb un seguit d’articles de botànica, provinents de les comunicacions que es van exposar a la II Jornada de Botànica de Cerdanya, que van tenir lloc a Puigcerdà, el 5 de novembre del 2022 i que tracten sobre els matollars de Juniperus communis ssp. hemisphaerica; sobre el gènere Pedicularis a la Cerdanya; sobre una escultura pública de l’Ernest Altés, d’origen vegetal, a Barcelona; i concloem amb una notulla sobre una troballa de Paeonia officinalis subsp. microcarpa a Cerdanya.

També tenim un article històric, de l’any 1954, traduït al català, sobre la vegetació dominant a Andorra, que publiquem pel seu interès botànic i històric. A continuació, un interessant article sobre fauna cerdana amenaçada.

Després, una ressenya sobre el I Seminari d’Arqueologia del Castellot de Bolvir, seguit d’un article sobre el patrimoni industrial de la comarca, basat en un llibre recentment editat per l’IEC.

Finalment, la nostra tradicional secció “A l’ombra”, que enguany parla d’una poc coneguda pica romànica esculturada ubicada a Viliella.

Esperem que en gaudiu!

Descarregar la revista Ker 18