Portada de la revista Querol

Presentació de la revista Querol

Revista cultural Querol

Us presentem una nova iniciativa del Grup de Recerca de Cerdanya i dels seus col·laboradors. Es tracta d’una nova revista en format electrònic que s’anomena QUEROL.

El nom, òbviament, correspon al riu cerdà que serveix en part de divisòria entre l’Alta i la Baixa Cerdanya, o si ho preferiu, de frontera entre els estats espanyol i francès a la Cerdanya -la ratlla- una frontera artificiosa que arran de l’entrada a la Unió Europea, ha començat a deixar de tenir la poderosa influència que tenia d’antuvi.

QUEROL vol ser una revista cultural, d’ampli espectre, que parlarà de moltes coses relacionades (o no) amb la Cerdanya i el Pirineu. En aquest primer número tenim articles d’opinió, de música, de cinema, de llibres o de patrimoni, per posar uns quants exemples.

Volem que sigui una revista oberta a tothom, on qui vulgui participar tingui les portes obertes i que sigui una alenada de aire fresc per la cultura de la nostra comarca, molts cops massa tancada en si mateixa i que sovint es mira massa el melic.

Per tant, també volem que sigui una porta oberta al món. En aquest sentit, no només les temàtiques, sinó el format PDF consultable lliurement i a tot hora des d’internet, ho faran possible. No és només que els costos d’una publicació electrònica siguin molt menors que els d’una publicació en paper: pensem que el futur va per aquí i volem ser capdavanters en aquesta nova tendència.

Potser els nostàlgics preferirien una edició en paper. Reconec que el paper té molts avantatges, però crec que ens hem d’adaptar als nous temps que corren i entrar de ple al món digital. També en les publicacions.

A més a més, això garanteix l’accés universal i en qualsevol moment dels continguts de la revista, disponibles arreu per a tothom.

La revista tindrà una periodicitat bimestral i serà un complement cultural i d’opinió de la ja existent KER, que es de periodicitat semestral i de caràcter més científic.

Esperem que aquesta nova iniciativa del GRC i dels seus col·laboradors us satisfagui i en pugueu gaudir.

Aquí podeu descarregar-vos el primer número de la revista QUEROL.

Escriu el teu comentari