Revista Querol. Foto: ACCE Fons Salvador Galceran

Trenta-quatrè número de la revista Querol

Revista cultural Querol

Portada Revista Querol 34El número 34 de la revista Querol havia de ser un número normal, amb un dossier sobre la Guerra Civil, dirigit i coordinat pel nostre soci i membre del consell de redacció, en Joan Peitx. Però el cert, és que aviat vam veure que el volum que assolia el dossier era tan gran, que no cabria en un sol número.

Després de valorar -per poc temps- la possibilitat de partir el dossier en dos números, vam decidir que el número 34 de la revista Querol seria un monogràfic sobre la Guerra Civil a la Cerdanya, cosa que mai abans no havíem fet.

Justifiquem aquesta decisió pel fet que la Guerra Civil a Cerdanya és encara un tema massa desconegut. La por que ha imperat durant dècades a la nostra terra ha fet que, sovint, només hàgim disposat de versions parcials, de vegades molt esbiaixades sobre els fets que van passar a la comarca en aquells temps reculats.

Hem recollit des de les versions, diguem-ne, més oficials o conegudes, passant per les crítiques o revisionistes i també les d’una nova tongada d’historiadors que veuen les coses des d’un punt de vista més historiogràfic i menys ideològic o personal.

Tant de bo, aquesta revista sigui el començament d’un seguit de noves investigacions sobre aquest període fosc de la nostra història i que alguns dels punts més controvertits puguin esclarir-se, almenys, fins a cert punt.

Esperem que en gaudiu.

Descarregar la revista Querol 34