Trenta-unè número de la revista Querol

Revista cultural Querol

Portada Revista Querol 31Ja és aquí el 31è número de la revista Querol. Hi trobareu més d’una vintena d’articles sobre diversos temes relacionats amb Cerdanya i el Pirineu.

En aquest número de la nostra revista cultural, voldríem destacar-ne, sobretot, dues coses. D’una banda, el magnífic dossier, obra de Manel Figuera, sobre els poetes cerdans. No hi són tots, però hem fet una tria més o menys representativa. Les nostres disculpes als que no hi són.

D’altra banda, vull posar en relleu els articles d’opinió, que sovint podrien semblar articles menors, però que tenen una gran importància. Penseu que molts cops, hem de recórrer a articles o anuncis publicats en revistes antigues per saber què passava a la Cerdanya a començament segle XX, per exemple. Doncs aquests articles d’opinió són l’equivalent de la Cerdanya del segle XXI. Esperem que en un futur llunyà, puguin ser consultats pels investigadors i gràcies a ells, sàpiguen què passava dins de la Festa de l’Estany, com es va viure l’inici del canvi climàtic a la Cerdanya, quins eren els interessos culturals dels joves a la Cerdanya o de quins projectes es parlava al territori. Pensem que aquestes petites coses serviran per bastir la història del demà i que si no es deixa constància escrita d’aquestes, pot arribar a ser molt difícil trobar-ne informació.

Que en gaudiu.

Descarregar la revista Querol 31