Les mines de Cerdanya

A l'estiu RECERCA'T Conferències Joves Investigadors

Dilluns, 30 de juliol de 2012, a les 18 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà va tenir lloc la conferència: “Les mines de Cerdanya”, a càrrec de Marc Gassió. L’acte s’emmarcà en el tradicional programa d’estiu del Grup de Recerca de Cerdanya “A l’estiu, RECERCA’T!”.

Aquesta conferència forma part del I Cicle de Joves Investigadors de Cerdanya, que organitza el Grup de Recerca de Cerdanya, on es dóna l’oportunitat als alumnes de presentar els seus treballs de recerca de Batxillerat, realitzats a l’IES Pere Borrell de Puigcerdà.

El Marc va parlar de les diferents explotacions mineres de la comarca, tant de les de galeria com de les de cel obert, de minerals de ferro, manganès i carbó, dels quals va portar mostres a la sala. També va realitzar un experiment amb aigua oxigenada i manganès, que produïa una reacció exotèrmica molt visible i que permetia separar les mostres amb i sense manganès.

La conferència va despertar molt d’interès per part del nombrós públic assistent i es realitzà un extens torn de preguntes, comentaris i oferiments per continuar amb la tasca iniciada pel jove cerdà.