"Les papallones de Cerdanya", Jordi Dantart.

Les papallones de Cerdanya

A l'estiu RECERCA'T Conferències

El dia 20 d’agost va tenir lloc, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà, la conferència: “Les papallones de Cerdanya”, a càrrec del biòleg i membre de la Societat Catalana de Lepidopterologia, Jordi Dantart. L’acte va ser organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya, dins dels actes del tradicional programa d’estiu de l’entitat “A l’estiu, RECERCA’T!”. Jordi Dantart ja havia participat anteriorment en altres activitats organitzades pel Grup de Recerca de Cerdanya, com les Jornades Divulgatives del Parc Natural Cadí-Moixeró.

Dantart va parlar del cicle vital de les papallones, les va ubicar dins dels artròpodes i dels insectes i va parlar dels diferents grups en què es divideixen els lepidòpters: ropalòcers (papallones diürnes) i heteròcers (papallones nocturnes), així com dels macrolepidòpters i dels microlepidòpters.

"Les papallones de Cerdanya", amb Jordi Dantart.
Jordi Dantart durant la conferència sobre les papallones de Cerdanya

També va parlar sobre la gran biodiversitat que té la Cerdanya pel que fa a aquest grup d’insectes, així sobre quines tècniques es fan servir per poder-los estudiar i fotografiar.

La xerrada va ser seguida per un llarg torn de preguntes per part del públic assistent.

1 comment

  1. […] naturalistes Jordi Dantart i Pep Monterde, amb qui ja hem gaudit en nombroses ocasions de sortides, conferències i exposicions sobre […]