Llacs de Cerdanya: activitats lúdiques i esportives

A l'estiu RECERCA'T Conferències Joves Investigadors

Divendres, dia 3 d’agost, a les 18 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà, va tenir lloc la conferència: “Llacs de Cerdanya: activitats lúdiques i esportives”, a càrrec d’Ermengol Orriols. L’acte s’emmarcà en el tradicional programa d’estiu del Grup de Recerca de Cerdanya “A l’estiu, RECERCA’T!”.

Aquesta conferència forma part del I Cicle de Joves Investigadors de Cerdanya, que organitza el Grup de Recerca de Cerdanya, on es dóna la oportunitat als alumnes de presentar els seus treballs de recerca de Batxillerat, realitzats a l’IES Pere Borrell de Puigcerdà.

L’Ermengol va mostrar-nos com s’havia realitzat el treball, consistent a visitar tots els estanys de la Cerdanya, tant els naturals com els artificials, prendre mesures i determinades dades dels estanys (com la temperatura), observar l’estat de conservació de l’entorn, dades sobre la flora i la fauna autòctones, així com informació sobre les activitats regulades que s’hi poden realitzar. També va mostrar un seguit de recorreguts virtuals d’aquestes excursions a través del Google Earth.

La conferència va ser força concorreguda, es van fer algunes preguntes per acabar d’esclarir alguns punts de la xerrada així com fullejar el treball presentat i les fitxes de tots els llacs de Cerdanya.

El treball ha estat recollit en un CD, on es poden consultar totes les fitxes de les excursions als diferents estanys.

1 comment

  1. […] de batxillerat sobre la comarca de la Cerdanya i que té la seva posada en escena cada juliol amb el cicle Joves Investigadors i el Premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà al millor treball de […]