Exposició “Libèl·lules”

Exposicions

Cartell Expo Libèl·lulesDurant el mes de novembre romandrà oberta l’exposició de fotografies “Libèl·lules” al Museu Cerdà de Puigcerdà.

Aquesta exposició vol ser un reflex de la gran diversitat biològica de la comarca de la Cerdanya, que es fa molt palesa quan ens endinsem en el món dels petits animals i més en concret dels insectes. El grup dels insectes és, segurament, des d’un punt de vista numèric el més important de tot el regne animal. La seva gran diversificació els fa imprescindibles per a l’equilibri ecològic de la majoria d’hàbitats del planeta. Dintre dels insectes, el grup dels Odonats, format per les libèl·lules, compta amb més de 6.000 espècies descrites a tot el món.

Exposició Libèl·lulesL’exposició consta de dues parts. La primera, és una aproximació a través de les imatges a la biologia i el comportament de les libèl·lules. La segona, és una mostra de totes les espècies que han estat citades algun cop a Cerdanya (Alta i Baixa Cerdanya). La distribució i els períodes de vol que apareixen en les fitxes són referits a aquest territori. Totes les fotografies han estat fetes a individus en llibertat i són el resultat del treball d’un grup de persones, algunes d’elles membres del Grup de Recerca de la Cerdanya i altres del Grup Oxygastra (Grup d’estudi dels odonats de Catalunya) que, des de fa anys observen i estudien la fauna odonatològica a través d’imatges de camp.

Els textos que acompanyen la exposició volen ser un complement per acostar a el coneixement de les libèl·lules a tothom. Coneixent i entenent millor el medi natural que ens envolta serà més fàcil que, entre tots, prenguem consciència de la importància de la seva conservació per a les generacions futures.

Exposició Libèl·lulesL’exposició és una idea d’en Pep Monterde i l’Anna Ribera, ambdós membres del Grup de Recerca de Cerdanya. Són també els autors dels textos explicatius que acompanyen les més de 100 fotografies, les quals són obra dels mateixos Pep Monterde i Anna Ribera, així com també de Juan Ramon Córdoba, Michael Lockwood, Manel Soria i David Vilasís.

EXPOSICIÓ: “LIBÈL·LULES”

Lloc: Museu Cerdà de Puigcerdà
Dates: De l’1 al 30 de novembre de 2011
Matins de dimarts a dijous de 10 a 14 h
Matins de divendres a diumenge de 10 a 13:30 h
Tardes de dimarts a dissabte de 17 a 20 h
Organitzen: Grup de Recerca de Cerdanya i Museu Cerdà

Exposició Libèl·lules

2 comments

  1. […] el 30 de novembre. Les libèl·lules de Cerdanya. Museu Cerdà, […]

  2. […] Eposició “Libèl·lules”. Fins l’onze de desembre, Sala d’exposicions temporals del Museu Cerdà. Entrada lliure i gratuïta. […]

Escriu el teu comentari