Portada de la revista Ker

Dissetè número de la revista Ker

Revista científica Ker

Revista Ker 17Ja és aquí el número 17 de la revista Ker. Aquest número de la Ker ha estat confeccionat, bàsicament, pel material procedent de les comunicacions de dues Jornades del GRC. La primera, la II Jornada de Fauna de Cerdanya, que va tenir lloc a Llívia, el 19 de juny del 2021; i la segona, la I Jornada de Geologia i Paleontologia de Cerdanya, que va tenir lloc a Puigcerdà, el 23 d’octubre del 2021.

En aquest número trobareu un primer bloc sobre articles de fauna: el gat salvatge al Pirineu, la presència del tritó pirinenc al Parc Natural del Cadí-Moixeró i el seguiment de la papallona defoliadora del boix a la nostra comarca i comarques veïnes.

En un segon bloc, trobareu dos articles sobre restes paleontològiques trobades al Pirineu recentment: la troballa d’una tortuga marina cretàcica de grans dimensions a la part Sud dels Pirineus (Alt Urgell); i noves restes de Pararhabdodon isonensis, el primer dinosaure català.

En un tercer bloc, tenim dos articles lligats a l’arqueologia: un amb noves dades sobre la ceràmica a mà de “El Castellot”, Bolvir; i un altre sobre un estudi dels gravats de la solana de la Cerdanya.

Esperem que en gaudiu.

Descarregar la revista Ker 17