Trenta-cinquè número de la revista Querol

Revista cultural Querol

Portada Revista Querol 35 Després de la voràgine que ha representat el número especial de la Querol sobre la Guerra Civil a la Cerdanya, tornem a la normalitat. Aquest cop, tenim articles molt interessants, com sempre. Continuem amb el còmic, que ja va aparèixer al número 33.

El dossier tracta sobre un altre tema polèmic: la gentrificació a la comarca, en tots els seus vessants, des del plantejament purament teòric de la gentrificació, fins a les seves afectacions a l’habitatge, el treball o al lleure. En aquest sentit, algun dels articles d’opinió, com els del Pau Bombardó o el Bernat Pous, serveixen de complement sobre el tema.

També tenim un relat molt vívid de la Lourdes Cazorla sobre el contraban a l’època franquista, no el que va enriquir molta gent, sinó el de pura supervivència practicat per persones anònimes individualment.

I el Gerard Cunill ens parla de la fi de 854 d’anys de vida religiosa a Puigcerdà, amb la recent defunció de la germana Josefina Bravo, a la congregació del Sant Àngel Custodi de l’Hospital de Puigcerdà.

El Miquel Llimona ens parla d’en Vicent Andrés Estellés i del maltractament rebut per part del govern valencià del poeta del poble, del qual enguany celebrem el centenari del seu naixement.

Esperem que gaudiu dels continguts de la revista.

Descarregar la revista Querol 35