Premis Sebastià Bosom i Josep Egozcue - Vila de Puigcerdà 2018

Prullans acull el sopar de gala del GRC amb el lliurament dels premis Sebastià Bosom i Josep Egozcue

Premi Josep Egozcue Premi Sebastià Bosom

Ahir, diumenge 9 de setembre, va tenir el sopar anual de l’associació en què es fa el lliurament dels premis Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà i Josep Egozcue-Vila de Puigcerdà. L’esdeveniment va tenir lloc, com cada any, a l’Hotel Muntanya del Cerdanya EcoResort de Prullans.

Premis Sebastià Bosom i Josep Egozcue - Vila de Puigcerdà 2018
Públic assistent (foto: Gael Piguillem)

El Premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà, que reconeix el millor treball de recerca de Batxillerat, en català, sobre algun aspecte relacionat amb la Cerdanya, a fi d’estimular la recerca en aquest camp, va ser per a Jofre Abellanet i Vidal, de Llívia, pel seu treball Tot perseguint el picot negre”, sobre una possible ampliació del Parc Natural del Cadí-Moixeró. El premi està dotat amb 500 euros, un lot de llibres de Cerdanya i trofeu commemoratiu, obra de l’artista local Albert Tàpias.

Jofre Abellanet, premi Sebastià Bosom - Vila de Puigcerdà 2018
D’esquerra a dreta: Enric Quílez, Albert Piñeira, Jofre Abellanet, Paquita Valiente i Xavier Piguillem (foto: Gael Piguillem)

També es va fer lliurament d’un accèssitQuim Real i Galí, d’Alp, pel treball Europa i Cerdanya, una connexió insuficient?. L’accèssit està dotat amb 250 euros i consta igualment d’un lot de llibres de Cerdanya i trofeu commemoratiu.

Quim Real, accèssit premi Sebastià Bosom - Vila de Puigcerdà 2018
D’esquerra a dreta: Enric Quílez, Albert Piñeira, Quim Real, Paquita Valiente i Xavier Piguillem (foto: Gael Piguillem)

El guardó Josep Egozcue-Vila de Puigcerdà 2018, que premia una trajectòria vital d’una persona dedicada a la investigació d’alguna temàtica relacionada amb la Cerdanya, ha estat per a Manel Figuera i Abadal per la seva trajectòria com a bon coneixedor de la realitat cerdana, especialment al camp de la lingüística, pels seus estudis, alguns publicats en format de llibre i de CD ROM, sobre el parlar tradicional de Cerdanya, considerant el cerdà com un dialecte del català septentrional, així com la seva col·laboració en multitud d’activitats culturals i esportives de la comarca i com a autor de novel·les i guies excursionistes de Cerdanya i del Pirineu en general

Manel Figuera, premi Josep Egozcue - Vila de Puigcerdà 2018
Manel Figuera, premi Josep Egozcue – Vila de Puigcerdà 2018 (foto: Gael Piguillem)

El lliurament dels premis va tenir lloc a l’Hotel Muntanya del Cerdanya EcoResort de Prullans i va anar seguit del tradicional sopar anual del Grup de Recerca de Cerdanya, elaborat amb productes ecològics i de quilòmetre zero.