Ker

Revista científica de l’associació, de difusió gratuïta en format electrònic.

Foto portada revista Ker 11 (foto: Francesc Esteban)

Onzè número de la revista Ker

Amb aquest número arribem al que fa 11 de la revista digital KER.

En ell es parla d’algunes troballes interessants, com unes columnes dacítiques que demostren una antiga activitat volcànica a la Cerdanya i que, curiosament, tot i estar en una zona relativament concorreguda pels excursionistes, no havien estat documentades fins ara.

També parlem de la troballa d’una segona població de l’orquídia Ophrys insectifera a la comarca de la Cerdanya, aquest cop, al municipi d’Urús (Grus).

Dins de l’apartat de flora, tenim un interessant article sobre la flora invasora de la Cerdanya; i un altre sobre les papallones d’alta muntanya. (més…)

Foto portada Revista Ker 10

Desè número de la revista Ker

 

Amb aquest número arribem al que fa 10 de la revista digital KER. No és poca cosa. Com a revista de divulgació científica cerdana, creiem que els objectius inicials han estat acomplerts.

Omplir de continguts cada número és una feina laboriosa i no sempre les coses surten com estan planejades. Però estem satisfets del resultat d’aquests primers 10 números, on hem parlat de multitud de temes, com la geologia, la botànica, la zoologia, l’ecologia, l’arquitectura, la història, l’arqueologia, la lingüística, l’etnologia o la jardineria.

Esperem continuar mantenint el nivell i oferint una finestra oberta per tal que els investigadors i divulgadors cerdans puguin continuant mostrant la seva feina al món.

Podeu descarregar la revista gratuïtament en format PDF.

Foto portada Revista Ker 9

Novè número de la revista Ker

 

En aquest número de la KER, podreu llegir un article sobre noves troballes de búnkers a Cerdanya; sobre el possible origen romà de Puigcerdà; sobre la flora que podem trobar a les rodalies del Segre; sobre l’origen geològic de Cerdanya i sobre molts temes més.

Esperem que els continguts d’aquest nou número siguin del vostre gust i que en gaudiu.

Podeu descarregar la revista gratuïtament en format PDF.

Foto portada Ker 8

Vuitè número de la revista Ker

 

En aquest número de la KER, podreu gaudir de diversos articles de temàtica científica relacionats amb la Cerdanya, que van des del medi natural, com els relacionats amb l’avetosa de Riu, la recol·lecció de pinyes i els seus usos, l’anapaïta -un curiós mineral que es troba a Cerdanya i en uns pocs indrets mundials més-, o la presència de la triquinosi al Pirineu.

També trobareu articles relacionats amb les Majestats de Cerdanya, un sobre el antropònims medievals de Cerdanya, i un altre més sobre les mil cares de la indústria farmacèutica, tema segurament polèmic.

Finalment, l’apartat de racons de Cerdanya, aquest cop sobre el rellotge de Riu. Esperem que en gaudiu.

Esperem que els continguts d’aquest nou número siguin del vostre gust i que en gaudiu.

Aquests són els continguts de la revista, que us podeu descarregar gratuïtament en format PDF

(més…)

Setè número de la revista Ker

Hem canviat el disseny gràfic de la revista Ker, que a més a més, volem que recuperi la seva periodicitat semestral.

Esperem que els continguts d’aquest nou número siguin del vostre gust i que en gaudiu. (més…)

Foto portada Ker 6 - Epipactis Palustris

Sisè número de la revista Ker

Us presentem un nou número de la revista científica que el Grup de Recerca de Cerdanya edita en format electrònic, la revista Ker. Un número que veu la llum amb molts articles i de gran qualitat.

Des de les glaceres fins a la presència del llop, passant pels jaciments d’or i les orquídies, un total de quinze articles omplen les més de 70 pàgines d’aquesta edició de la revista Ker que, de ben segur, us agradarà. (més…)

Cinquè número de la revista Ker

Després d’un any d’absència per causes alienes a la redacció, tornem amb energies renovades amb un nou número de la revista electrònica KER, del Grup de Recerca de Cerdanya.

Una novetat important d’aquest número és la creació d’un consell científic, encarregat de supervisar els diferents articles segons les especialitats de cadascú, cosa que creiem que li donarà una major serietat i solvència a la revista. (més…)

Ker 4

Quart número de la revista Ker

El número 4 de la revista semestral “KER” ja es pot descarregar de la nostra pàgina web en format PDF (8.5 MB).

Amb més de 60 pàgines i 12 articles és el número més gran dels publicats fins ara i hi trobareu els següents articles:

(més…)

Ker 3

Tercer número de la revista Ker

El Grup de Recerca de Cerdanya té com un dels seus projectes més destacats la confecció d’una revista electrònica gratuïta, en format PDF, lliurement consultable per internet, de periodicitat semestral que publica diferents treballs d’investigació i de divulgació sobre la realitat cerdana i sobre el seu patrimoni natural, arqueològic, històric i etnològic.

El tercer número de la revista “KER” ja es pot descarregar gratuïtament de la nostra pàgina web.

(més…)

Ker 2

Segon número de la revista Ker

El Grup de Recerca de Cerdanya té com un dels seus projectes més destacats la confecció d’una revista electrònica gratuïta, en format PDF, lliurement consultable per internet, de periodicitat semestral que publica diferents treballs d’investigació i de divulgació sobre la realitat cerdana i sobre el seu patrimoni natural, arqueològic, històric i etnològic.

El segon número de la revista “KER” ja es pot descarregar de la nostra pàgina web gratuïtament.

(més…)

Anar a dalt